Почивка на Мъртво море
« »

8 дни / 7 Нощувки
Цена от: 
929 € 
Мъртво Море:
Най-ниската точка на земята и най-соленото море (езеро) в Света – Мъртво, прочуто с лечебните си свойства.

ПЪРВИ ДЕН - София - Акаба - Мъртво море
Заминаване от летище София с директен полет на авиокомпания Ryanair София - Акаба до края на март месец или с полет на Турските авиолинии. Посрещане на летището в Акаба от представител на фирмата – партньор, уреждане на визови и митнически формалности. Трансфер до хотела на Мъртво море, настаняване, нощувка.

ВТОРИ ДЕН - СЕДМИ ДЕН - Мъртво море
Закуска. Свободно време, възможност за допълнителни екскурзии срещу заплащане:

Мадаба, Небо, р. Йордан, Мъртво море - 282 лв.
Ще разгледате Мадаба - градът на мозайките: тук се намира една от най-добре запазените мозаични карти разкриващи изселването на Мойсей, гръцката Ортодоксална църква Св. Георги, църквата на Апостолите, Археологическия и Фолклорен музей. Продължавате към планината Небо - най-библейскто място в Йордания, където е погребан Моисей. От върха ще видите огромна панорамна гледка към долината на река Йордан, Мъртво Море и Йерусалим. Ще се разходите и до река Йордан където е Исус е приел светото кръщение.
И...следва Мъртво море - най-ниската точка на земята и най-соленото море (езеро) в Света – Мъртво, прочуто с лечебните си свойства.

Петра - 480 лв.
Пригответе се за едно незабравимо посещение на скалния град Петра, столицата на Набатейците. Град изпълен с мистериозен чар и „създаден, за да предизвика възхищение у всеки посетител”. Съкровищницата – целодневна обиколка. Съкровищницата, това е най-известният монумент, разположена в края на огромен каньон-вход с дължина от 1км., обграден от големи отвесни скали. Там ще видите многобройни фасади, изсечени в скалите, Амфитеатърът със 7 000 места, Манастирът и Византийската църква, храмовете и гробищата на Набатейците, Дворецът, Храмът на летящите лъвове. Ще имате възможността да посетите на Археологическия и Набатейския музеи. Очаква Ви дълго ходене през този ден, за целта се препоръчват удобни обувки.

Джип сафари във Вади Рам - 380 лв.
Вади Рам - известна като Лунната Пустиня. „Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал Лорънс Арабски, цветния каньон през който се минава. Голяма част от филма на Дейвид Лийн „Лорънс Арабски” е сниман тук и всъщност самият той е живял по тези места по време на Арабското въстание. Ще имате възможност да се насладите на дълга разходка с камила (по желание – 20 долара). Следва спирка в бедуинско селище, ще опитате чай с кардамон.

Аман и Джераш
Oбзорна обиколкна на столицата Аман, разположена на 19 хълма. Посещава се Рабат Амун - тук ще разгледате Цитаделата, Римските останки иАмфитеатъра; Джамията на Крал Абдула (отвън). Свободно време за разходка из града или посещение на местен пазар – Сук. Следобяд отпътуване към Джераш (намира се на 48км. от Аман, около 1ч.) – великолепието на Римската Империя. Джераш е най-големия и добре запазен стар Римски град. Ще обиколите овалния Площад, заобиколен от множество колониади, Римския театър и Византийските църкзи с мозаечни подове. Ще минете по централния път на Джераш и покрай Нимфаеума. Ще имате възможността да, чуете акустиката на амфитеатъра, където всяка година се провежда фестивала на Джераш.

Цените на екскурзиите са валидни при минимум двама туриста!

ОСМИ ДЕН - Мъртво море - Акаба - София
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Акаба за обратен полет до София.

Цените са в лева, на човек и включват:
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • 7 нощувки в хотел по избор на Мъртво море на съответната база изхранване;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро на ЗАД "Армеец"
 • Представител на фирмата партньор в Йордания;

Цените не включват:
 • Самолетен билет София - Акаба - София
 • Виза за Йордания - 100 лв. на човек;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Лични разходи;
 • Доплащане за медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ за лица над 70 г. - 27 лв.
.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
 • по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване no show - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: НЯМА

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
 • Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50%
 • Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване
 • Плащанията се извършват по банков път

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Алианц България", застрахователна полица № 13160203830000001 от 15.01.2020 г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД „Армеец“ АД до 5 дни след сключване на договор.
 • Местна валута: йордански динар.


. 
 
Хотелският комплекс Ramada Resort Dead Sea e разположен между планината Небо и река Йордан на брега на Мъртво море. Ramada Resort Dead Sea е на 40 минути с автомобил от Аман и на 170 км от Петра.
цена от:
929 BGN
повече »
 
Хотела е разположен на брега на Мъртво море, на 50 км. от столицата Аман, и на 270 км. от летището в Акаба.
цена от:
1005 BGN
повече »
 
Намира се на брега на Мъртво море, между планината Небо и река Йордан.
цена от:
1035 BGN
повече »
 
Хотелът се намира на брега на Мъртво море на 45 минути път с кола от Международното летище Queen Alia.
цена от:
1308 BGN
повече »
 
Курортът е разположен на северните брегове на Мъртво море, най-ниската точка на земята. Този курорт е един оазис на спокойствието.
цена от:
1309 BGN
повече »
 
Хотела се намира на Мъртво море на 13 км. от селището Бетания на река Йордан, на 65 км. от летището в Аман и на 265 км от летището в Акаба.
цена от:
1309 BGN
повече »
 
Хотелът се намира на 70 км. от Международното летище Queen Alia на брега на Мъртво море.
цена от:
1760 BGN
повече »
Премини към: Мобилна версия